15 maj 2022
17:00

Bälaryds IK/Aneby SK

Referat: Tranås FF - Bälaryds IK/Aneby SK

Utvecklingslaget förlorade bortamatchen mot Tranås FF U med 3-2 (2-0). TFF:s seger får betraktas som fullt rättvis. Spelmässigt rullade vi boll rätt bra långa stunder men var alldeles för trubbiga i vår offensiva tredjedel. Adriano Hadi Wolender i vårt mål hade betydligt mer att göra matchen igenom än hemmamålisen även om spelet i stort långa stunder var jämnt. Hemmalaget var emellertid det lag som började klart bäst och när de satte 1-0 efter ungefär 10 minuters spel så kom målet inte alls ologiskt. Vi hittade dock in i matchen allt bättre och under sista halvtimmen i första halvlek spelade vi upp oss rejält och lyckades även skapa ett några vassa chanser. Bland annat hade Joel Persson ett par fina lägen, det ena räddade hemmamålisen med en fin fotparad och läge nummer två sköt Joel utanför. Det hade annars varit kul för Joel om han lyckats sätta dit bollen. Men istället för kvittering gjorde TFF 2-0 i minut 37 då de utnyttjade en så kallad ”indianare” i våra bakre led där en olycklig felpass gjorde att de enkelt kunde sätta 2-0 vilket även blev halvtidsresultatet.

Hemmalaget kom sedan ut starkast i andra halvlek och redan efter någon minut var det ytterligt nära 3-0 men Adriano lyckades rädda med en riktig monsterparad. Efter timmen spelad var det åter nära 3-0 men Casper Ekvall agerade räddande ängel och lyckades rensa på mållinjen. Men 3-0 kom till slut när matchklockan visade på 70 spelade minuter. Återigen nyttjade hemmalaget ett felpass i vår backlinje. Vi lyckades dock få lite liv i matchen under de sista minuterna. Med drygt 10 minuter kvar reducerade vi till 3-1 genom Liam Lindstrand som tryckte iväg ett härligt distansskott som satt fint i krysset och strax innan slutsignalen kom även 3-2 på en hörnsituation där Mustafa Haidari kunde näta från nära håll. Men närmre än så kom vi inte denna gång. Bara att ta nya tag. Spelet i sig var som sagt inte så tokigt långa stunder. Vi spelade rätt fin fotboll och rullade boll men var denna gång för svaga både i defensivt och offensivt straffområde. Och det är ju där som matcherna avgörs.